2010. július 8.–20. között kerül megrendezésre a Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál. A szeminárium „Bartók és Új Zene” címmel ma Magyarországon talán a legrangosabb 30 órás akkreditált továbbképzési kurzusokat kínálja zeneiskolai, zeneművészeti szakközépiskolai, hangszeres és elméleti tanárok, valamint énektanárok részére.

Program: Peskó Zoltán vezetésével karmester mesterkurzus (Bartók mindhárom zongoraversenye), Csapó Gyula vezetésével zeneszerzés kurzus, a Pauk György vezette hegedű- (Bartók és francia szerzők művei) és a Rohmann Imre vezette zongora (Bartók és Kurtág) mesterkurzus, valamint Lakatos György kortárs fagott repertoár megismerését célul tűző és a speciális hangszerkezelési technikák elsajátításával foglalkozó fagott kurzusa található.

Július 8. és 15. között – elsősorban iskolai énektanárok részére – egy speciális továbbképzési programot is indítanak a szervezők (Bartók népzenei gyűjtéseivel foglalkozó koncertek és zenetudományi előadások, Bartók gyermek- és nőikarainak tanítási és előadási problémái a Nyugat-Magyarországi Egyetem Berzsenyi Dániel Nőikara és az Angelica Leánykar közreműködésével, Gráf Zsuzsanna és Vinczeffy Adrienne vezetésével).

 

További információ és jelentkezési lap:

www.filharmoniabp.hu