Átadásra kerültek az Év Talentuma díjak

 

2014. május 16-án a Nemzeti Színház Kaszás Attila-termében immár második alkalommal adták át az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) által alapított Az Év Talentuma Díjakat.

 

Az öttagú bírálóbizottság három kategóriában – tudomány, művészet és sport – értékelte a diákokat, akik közül idén egy táncos, egy tornász és egy fiatal informatikus nyerte el a rangos elismerést. A díjak külön érdekessége, hogy azokat a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola egykori diákjai készítették.

 

A díjátadó ünnepséget egy mini-konferencia előzte meg, melyen a Bessenyei György Gimnázium és Kollégium, a Szín és Vonal Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, a Weiner Leó Zenei Alapfokú Művészeti Iskola és Zeneművészeti Szakközépiskola és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet munkatársai ismertették a Nemzeti Tehetség Program sikereit. A konferenciával párhuzamosan a Nemzeti Színház otthont adott a Nemzeti Tehetség Program eredményeit bemutató kiállításnak.


A díjátadó ünnepségen tehetséges fiatalok mutatták be sokszínű produkcióikat. A rendezvényen került sor a Nemzeti Tehetség Program Az Év Talentuma Díjának átadására is.

 

 

2014.05.16._Talentum_dij_atado

Dr. Kaposi József főigazgató (OFI)

 

A bírálóbizottság – melynek tagjai Dr. Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár, a Nemzeti Tehetségügyi Koordinációs Fórum elnöke; Dr. Kaposi József főigazgató (OFI); Gubik Petra színművész, a Sugarloaf együttes énekese; Benedek Tibor a férfi vízilabda válogatott szövetségi kapitánya és Horváth Gyula egyetemi adjunktus, a Masat-1 projektmenedzsere voltak –; három kategóriában értékelte a Nemzeti Tehetség Programban részt vevő jelölteket.


Végül a művészet kategóriában Fodor Mátyás, szólótáncos, a tudomány kategóriában Zsombori Balázs, a „PictoVerb” nevű verbális kommunikációt segítő applikáció feltalálója; míg a sport kategóriában Makra Noémi, békéscsabai tornász vehette át a díjat.

 

(Forrás: Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet)