Lemezajánló


Végh conducts Schubert

BMC-CD201




Végh életében Schubert zenéje különleges szerepet töltött be, mélységes tisztelettel fordult felé, és nagyon sokat foglalkozott vele. A Camerata Salzburg élén Schubert összes szimfóniáját vezényelte, s a nyolc szimfónia közül a négy utolsó már eddig is elérhető volt CD-ken a Camerata Academia előadásában. Az első négy szimfónia viszont, melyeket Schubert 1813 és 1816 között komponált, eddig még nem voltak elérhetők Végh Sándor vezényletével. A jelen összeállításban hallható, eddig kiadatlan felvételeket a Kölni Filharmónia koncerttermében rögzítették a Camerata Academica Schubert-ciklusán.

 


Palotaď Csaba: The Deserter



Palotai Csaba 11 rövid, szikáran tömör kompozícióval jelentkezik legfrissebb BMC albumán. A Deserter cím kapcsán elhagyatottságra, kietlenségre asszociálhatunk, s a szólóalbum proto-jazz, ambient, noise-pop, blues vagy éppen románcok tarka emlékfoszlányaiból építkező, lecsupaszított, érdes zenéje első hallásra igazolni is látszik ezt. Az újrakezdés jegyében született, legszemélyesebb élményekből fakadó „garázs-jazz” mélységesen őszinte kifejezésmódja révén mindez mégis valami egészen egyéni, érzelmekben gazdag, egységes, s hallgatóját drámai módon megérintő zenévé érik össze.

Részletek: bmcrecords.hu

 

Lemezajánló

Ávéd János - Fenyvesi Márton - Benkó Ákos: Balance





"A Balance nagyjából tíz éve tartó baráti és zenei egymásra-hagyatkozás eredménye, amiért örökre hálás leszek Ákosnak és Marcinak. Egyensúly? Ihletett állapotban rábízzuk magunkat a szélre. Hagyjuk, hogy felkapjon bennünket és egy teljesen másik témához vigyen el bennünket. A szél gyakran megfordul, új zene alakul..." - Ávéd jános

Részletek: bmcrecords.hu


Yves Robert Trio: Inspired



2014 február elején Yves Robert a francia jazz alappillérével Bruno Chevellion bőgőssel és Cyril Atef dobossal adott fergeteges sikerű koncertet az Opus Jazz Clubban. A koncert felvételét visszahallgatva a trió tagjai és a BMC-Opus stábja egyöntetűen úgy döntöttek, hogy a koncert anyagát, szerkesztett formában, a BMC Records jazz-sorozatában egy jóval szélesebb közönséggel is meg kell ismertetni. Meleg tónusú, életigenlő kompozíciók, igen gazdag képzelőerő és elképesztő technikai tudás - hogy csupán néhány fontos jellemzőjét említsük az Inspired címmel nemrégen megjelent lemeznek.

Részletek: bmcrecords.hu