Csató Mónika

 

Pray for delirium*

STOLEN TIME**

 

Szerzői albumok demo-felvételei

 

Cover graphics: Armin Mandel 2017

Pray for delirium

 

Azt gondolom, egy zeneszerző a zenéjével, zenei kifejezőeszközeivel csak önmagát adhatja, saját lelkét tükrözi vissza. Ettől lesz őszinte. A Zeneakadémia utolsó éveitől érlelődött bennem a „könnyebb” irány iránti érdeklődés. Professzorom, Petrovics Emil mindig biztatott, és soha  nem akart letéríteni erről az útról – amelyik út persze valójában cseppet sem könnyű.

 A 2016/17-ben készült Pray for delirium album zenei anyaga filmzeneszerűen fest, szándékosan  kavargó érzelmeket fejez ki egyszerű eszközökkel, harmóniákkal, intenzíven pulzáló, összetett illetve a könnyűzenéből ismert ritmusképletekkel.

Az album több tételéből különböző felállásra hangszerelt változat is készült. (Cs. M.)

(A honlapomon hallható felvételek Yamaha CVP-204 digitáis zongorával készültek. Az albumborító Mandel Ármin munkája.)

 

Stolen time

 

A Stolen time c. zongoraszóló 10 évvel ezelőtti, melyet a szerző útkereső albumként tart számon. Az anyag három szerzői koncerten szerepelt már Olaszországban, két tétele egy angol, még kiadatlan dokumentumfilmhez lett filmzene.

 

http://monikacsato.com/wp-content/uploads/2016/04/csato-monika4-320x170.jpg

 

Csató Mónika 8 évesen kezdett zongorázni, és szinte attól a pillanattól kezdődött érdeklődése a zeneszerzés iránt is. A Győri Zeneművészeti Szakközépiskola után a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zeneszerzés szakán Petrovics Emil tanítványaként diplomázott.

 

Forrás: http://monikacsato.com

 

 

 

 



* Imádkozz a deliriumért (2017)

** Lopott idő