A Filharmónia Magyarország Mesélő muzsika bérlete egy különleges zenei élmény, ahol Lakner Tamás játékos elemek segítségével, fantasztikus stílusérzékkel moderálja a gyerekek nyelvére fordított komolyzenei produkciókat. Három izgalmas koncert, neves szimfonikus zenekarok, méltán híres karmesterek, kikapcsolódás az egész családnak. Legyen részesen ennek a csodálatos zenei kalandnak, vásárolja meg a 2018-2019-es évadra szóló Mesélő muzsika bérletét. https://goo.gl/Du6mwX

 

Mesélő muzsika 2018-2019

Családi bérletsorozat Lakner Tamással az Erkel Színházban

 

NÉPZENE vagy KOMOLYZENE?

2018. november 17. 10.30

 

A népdalok az adott nép beszélt nyelvének ritmusait, hangsúlyait, sebességét adják vissza, vagyis a nyelv hangjegyekké formálódik. Ezek a beszédjellegzetességek a népzenéből átkerülnek a műzenébe. A gyermekmondókáktól a balladákig játékos formában idézzük fel a hatásukat a műzenére.

Közreműködik:

Miskolci Szimfonikus Zenekar

Vezényel: Cser Ádám

moderátor: Lakner Tamás

 

KARMESTER – JÁTÉK

2019. január 26. 10.30

 

Miért van szükség karmesterre? Hogyan irányítja a zenekart? Tudna játszani a zenekar karmester nélkül is? Neki is van hangszere? Mi az a partitúra? Bárki kipróbálhatja a karmesterséget!

Közreműködik:

Magyar Állami Operaház Zenekara

Vezényel: Kocsár Balázs

moderátor: Lakner Tamás

 

MESE – ZENE

2019. április 13. 10.30

 

A szimfonikus zenekar tolmácsolásában megjelennek a zenetörténet legismertebb mesefigurái. Hogyan tud mesélni a zene? Milyen hangszerek kölcsönözhetik hangjukat a mesehősöknek? Közösen írunk mesét egy zenére.

Közreműködik:

Duna Szimfonikus Zenekar

vezényel: Deák András

moderátor: Lakner Tamás

 

Bérletár: 4500 Ft

Jegyár:2500 Ft

 

Az időpont, műsor és szereplő változás jogát fenntartjuk!