Új jazzportál indul a magyar szakma szolgálatára

 

 

2019. április 26-án, pénteken új internetes portál indul MagyarJazz.hu néven. A kiadói feladatokat – 23 éves szakmai tapasztalat birtokában – a Gramofon – Klasszikus és Jazz (Retkes Attila Kulturális Értékteremtő Kft.) vállalja magára. A MagyarJazz.hu a teljes hazai jazz-szakmát kívánja képviselni és megjeleníteni a jazzbarátok szélesebb köre felé, ezért partnerkapcsolatban áll a műfajt művelő vagy képviselő legnagyobb magyarországi intézményekkel, szervezetekkel.

 

A portál főszerkesztője Irk Réka, aki csaknem egy éven át szerkesztette a Jazzma.hu-t, az Érdi Jazz Fesztivál és a Törökbálinti Jazz Klub szervezőjeként tevékenykedik, valamint online felelősként részt vesz a Harmónia Jazzműhely Alapítvány munkájában. Webfejlesztő-programozó, webdizájner, és az online marketing területe sem ismeretlen számára; 25 éve vezetik férjével saját, informatikával foglalkozó cégüket. Irk Réka fontosnak tartja a fiatal generáció felkarolását, valamint azt, hogy minél több ember megkedvelje és megismerje a jazz-zene végtelen világát. Tudja, hogy a fiatalokat ma már főként az online felületeken lehet elérni, és ezeknek a használatában szeretné átadni tapasztalatait. „Szeretném, ha a MagyarJazz.hu a jazz minden területéről tudósítana, a műfaj iránt érdeklődők hiánytalanul értesülhessenek a hazai eseményekről, de emellett régi történeteket, kincseket is közzétenne. Büszke vagyok, hogy a legjobb szerzői gárdával dolgozhatom együtt! Közös célunk az, hogy kedvet csináljunk a jazzhez, inkább ajánljunk, ne pedig kritizáljunk.”



A szerkesztőség tagjai: Márton Attila, Pallai Péter, Zipernovszky Kornél főmunkatársak, állandó szerzői pedig: Bércesi Barbara, Halász Gyula, Hózsa Zsófia, Józsa Botond, Juhász Gábor, Kerekes György, László Péter, Máté J. György, Párniczky András, Pázmándi Gergely, Retkes Attila, Szentgallay György és Turi Gábor.

 

A napi szinten frissülő portálon interjúkat, programajánlókat, koncertbeszámolókat, lemezismertetőket és persze friss híreket olvashatnak az érdeklődők, valamint olyan tematikus cikksorozatok is indulnak, mint az elmúlt évtizedekre visszatekintő Hivatásos jazzrajongó, vagy a fiatal tehetségek bemutatására fókuszáló Csillagvizsgáló.

 

Forrás: Gramofon - klasszikus és jazz zene

 

*

Engedje meg, hogy figyelmébe ajánljuk a Gramofon aktuális híreit, eseményeit:

MEGJELENT KOVÁCS ILONA DOHNÁNYI-TANULMÁNYKÖTETE

 

 

ELŐZETES A NYÁRI SZÁMBÓL

 

Ujházy László a kamarazenei hangfelvételek esztétikájáról
Tóth Endre sorozatában: Lisztománia - Liszt zongorajátékának hatása a kortárs irodalomra
Portré az Erkel Ferenc-díjjal kitüntetett Kelemen Lászlóról
Zenei élet 2019 nyarán
Lemezrecenziók

 

GRAMOFON AZ INTERNETEN

 

Friss cikkekért és hírekért látogasson el online felületeinkre:
HONLAP
FACEBOOK
PAPAGENO-BLOG

 

GRAMOFON – 1996 ÓTA A KLASSZIKUS ZENE ÉS A JAZZ SZOLGÁLATÁBAN.
Retkes Attila Kulturális Értékteremtő Kft.
1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 54. V. épület
Levelezési cím: Gramofon - H-1282 Budapest, Pf. 68.
Telefon: +36 20 998 1499
E-mail: 
retkesattila@retkesattila.hu