Patinás helyszínen, a Magyar Rádióban zárul
a III. Fővárosi Palotakoncertek

 

 

Harmadik alkalommal rendezi meg a Magyar Kamarazenekar a „Fővárosi Palotakoncertek” hangversenysorozatot. Ennek keretén belül az Együttes Budapest különleges palotáiban ad koncerteket az épületek miliőjének megfelelő műsorral, egyúttal megismerteti a közönséggel az épületek történetét, érdekességeit. Az idei sorozat a Pesti Vigadóban kezdődött Lisztes Jenő világhírű cimbalomművész közreműködésével. 2020 márciusában pedig újabb két helyszínre, a Duna Palotába és a Magyar Rádióba kalauzolja el a Zenekar az érdeklődőket.

 

Március 7-én este hat órától a Duna Palotában a különleges műsor mellett nőnapi meglepetés ajándékkal várja a hölgyeket a Magyar Kamarazenekar Bánfalvi Vonósnégyese.

 

A műsoron elhangzik:

 

J. Haydn: d-moll vonósnégyes „Quinten Quartet” op. 76,  No. 2

W. A. Mozart: D-dúr Divertimento K. 136.

-------------------------------------

F. Schubert: Quartettsatz (c-moll) No. 12, D. 703

F. Schubert: C-dúr vonósnégyes No. 4, D. 46

 

A III. Fővárosi Palotakoncertek záróeseményére március 29-én 19 órától a Magyar Rádió Márványtermében kerül sor a Magyar Kamarazenekar Bánfalvi Vonósnégyesével. A koncertet a Rádió is közvetíti.

 

A műsoron elhangzik:

 

J. Haydn: g-moll „Reiter” quartett op. 74, No. 3

W. A. Mozart: G-dúr vonósnégyes No. 14. K. 387

-------------------------------------

A. Borodin: D-dúr vonósnégyes No. 2

 

A Magyar Kamarazenekart mind Magyarországon, mind nemzetközi téren nagy elismerés övezi, a magyar és külföldi rangos fesztiválok, koncerttermek rendszeres fellépője, világhírű magyar és külföldi szólistákkal dolgozik együtt.

 

 

Bánfalvi Béla

 

A Magyar Kamarazenekar tagjaiból alakult Bánfalvi Vonósnégyest Bánfalvi Béla Liszt-díjas hegedűművész, a Magyar Kamarazenekar koncertmestere, szólistája vezeti. A hegedűművész évtizedekig az Állami Hangversenyzenekar és a Budapesti Vonósok koncertmestere volt. Szólistaként és együtteseivel bejárta a világot, több mint hatvan lemeze jelent meg. Harminc éven át tanított a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának vezető beosztású oktatója. Művészeti munkásságáért többek között Liszt Ferenc-díjjal, két alkalommal Bartók-Pásztory-díjjal, valamint a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével tüntették ki.

 

A Bánfalvi Vonósnégyes másodhegedűse Hegyi Miklós, brácsása Fülöp Levente, csellistája ifjabb Bánfalvi Béla.

 

Jegyek kaphatók a Jegy.hu és a Broadway Jegyiroda országos hálózatában 3990 Ft-os egységáron.

 

 

Magyar Kamarazenekar