Az Egy Hangversenyteremért Alapítvány (Hangverseny.hu) elsődleges feladata

több, mint két évtizede hangversenyek rendezése, illetve arra érdemes produkciók befogadása Budapest egyik legjobb akusztikájú hangversenytermébe, a Nádor terembe. Működésünk elején már kialakult a két fő irány: a régizene, elsősorban a korhű hangszeres barokk muzsika és a kortárs zene, sok szerzői est és ősbemutató felvállalásával, támogatásával. Fontos számunkra az elektroakusztikus művek előadásának támogatása is, melyhez megfelelő eszközöket is igyekszünk biztosítani. Mindebből logikusan következett, hogy létrehozzunk egy online zeneműkiadót, mely tematikus, azaz kortárs magyar zeneszerzők kottáit és hangfelvételeit adja közre.

 

              Még a kezdetnél tartunk, de már érzékelhető a létjogosultsága, ami pályázati támogatásokban is megmutatkozik. Köszönettel tartozunk a Magyar Művészeti Akadémiának és az Emberi Erőforrások Minisztériumának.

 

              Sok munka vár még ránk. Egy blog indulását is tervezzük az oldalon és szakmai hírek sokaságával szeretnénk a zenészeket és szerzőket szolgálni. Készek vagyunk együttműködést kialakítani zeneiskolákkal és egyénenként is zenepedagógusokkal számos módon. Az egyik ilyen tervezett kooperáció – ha ismét megnyílik erre a lehetőség –, hogy elektronikus zenei bemutatókat nyújtsunk zeneiskolák növendékeinek helyben, természetesen annak költségeit is viselve. Ez csak egy elképzelés a sok közül, mert az igazi tartós együttműködések mindig közös gondolkodás eredményei.

 

EGY HANGVERSENYTEREMÉRT ALAPÍTVÁNY

Tel: +36 20 928 4667

E-mail: hangverseny@hangverseny.hu

Székhely:
Ajtósi Dürer sor 39.
H-1146 Budapest, Magyarország