Elhunyt Kőrössy Tamás zeneművész

 

a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete Küldöttgyűlésének tagja

(1944. I. 17. – 2020. XI. 14.)[T1] 


Kőrössy Tamás a Shadiboys-együttes egyik szombathelyi koncertjén (2011. október 27.)

 

A koronavírus legyőzte Kőrössy Tamás dobművészt, a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete Küldöttgyűlésének tagját, a szombathelyi, Vas megyei szórakoztatózenészek képviselőjét.

 

Kőrössy Tamás az utóbbi években a 2009-ben alakult Shadiboys együttes tagja volt, korábban már Szombathelyről, illetve Vas megyéből ismert, rutinos amatőr zenészekből. Alapvetően a hatvanas években világhírűvé vált Shadows együttes zenéjét adták vissza autentikus, eredeti hangzásban, de Cliff Richard dalok is hallhatók az együttestől. Az együttes mind hangszerelésben, mind pedig hangzásban törekednek példaképük leghűbb követésére. 

 

A Shadiboys-együttes: Polgár István szólógitár, Tangl József ritmusgitár, Tóth Ferenc basszusgitár, Kőrössy Tamás dob és Kovács Mónika, ének

 

Kőrössy Tamás évtizedek óta aktív tisztségviselő volt, aki nagyok sok erőt és időt áldozott kollégái sorsának jobbításáért. Kíváló szakmai munkája elvégzése mellett mindig tudott időt szakítani kollégái ügyeinek intézésére. Személyében egy kiváló zenész, egy lelkiismeretes szakszervezeti tisztségviselőt és egy nagyszerű embert vesztettünk el.

 

A Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete Elnöksége

 


 [T1]