DR. Asztalos Kata

A zenei észlelési képesség szerkezete és fejlődése 5-17 éves korban

Online diagnosztikus mérések óvodai és iskolai környezetben

 

[img]

 

PDF (disszertáció)
Download (8MB) | Előnézet

[img]

PDF (tézis)
Download (616kB) | Előnézet

[img]

PDF (tézis)
Download (599kB) | Előnézet

Dr. Asztalos Kata a Szegedi Tudományegyetem Tanító-és Óvóképző Intézetének adjunktusa, a Magyar Tudományos Akadémia és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem közös, „Aktív zenetanulás” kutatócsoportjának szakértője. 2008-2009-ben a pármai Arrigo Boito Zenekonzervatórium ösztöndíjasa volt, 2011-ben kitüntetéses diplomával zárta tanulmányait az SZTE Zeneművészeti Karán. 2016-ban summa cum laude PhD fokozatot szerzett az SZTE Neveléstudományi Doktori Iskola oktatáselmélet alprogramjában. Zenepedagógiai és módszertani tárgyakat oktat magyar és angol nyelven, fő kutatási területe a zenei képességek fejlődésének vizsgálata.  Az elmúlt években gyerekmusicalek zenei rendezőjeként is dolgozott, alapítója és vezetője a szegedi óvodapedagógia és tanító szakos hallgatók kreatív kórusának, a JuGyu Zenei Műhelynek. A BabyRose csecsemő- és kisgyermekkori zenei nevelési program megálmodója és gondozója (www.babyrose.hu).

 

 

Függelék:

Asztalos Kata

Világszép gyermekdalok + CD

 

Print

 

Dalgyűjtemény és módszertani kézikönyv óvodapedagógusok és tanítók számára hanganyaggal – 38 ország 100 dala és énekesjátéka ajándék CD melléklettel!

 

Világszép Gyermekdalok legfőbb célja, hogy színesítse az óvodai és az iskolai dalanyag palettáját, ezért a magyar népzene gyöngyszemei mellett a kontinens gyermekdalait is megismerhetjük, sőt, az Európán kívüli énekek világába is elkalauzolja a pedagógusokat, s általuk a gyermekeket is.

A kiadványban nemcsak a dalok szövegét és kottáját találjuk meg, hanem módszertani javaslatokat, játéklehetőségeket, érdekességeket is, melyek támogatják a pedagógusok munkáját.

A könyv hat nagy fejezetet ölel fel: énekes játékok, készségfejlesztő, játékos dalok, eseményekhez kötődő dalok, az évszakok és az állatok dalai, ölbeli játékok és altatódalok. Az énekek kiválasztásakor a legfőbb cél az volt, hogy könnyen beilleszthetők legyenek az óvodai és az iskolai élet mindennapjaiba.

A hanganyag közzétételével a pedagógusok számára szeretnénk megkönnyíteni az énekek elsajátítását, ezért a kötet dalai a mellékelt CD-n meghallgathatók.

 

A kiadvány felépítése:

Előszó

Útmutató a kötet használatához

Énekes játékok, készségfejlesztő dalok

Alkalmakhoz, eseményekhez kötődő dalok

Évszakok dalai

Tavasz

Nyár

Ősz

Tél

Dalok az állatokról

Ölbeli játékok

Altatódalok

Források

A kötet dalai

Betűrend szerinti mutató

Földrészek és országok szerinti mutató

Dalok ajánlott korosztály szerint

A szerzőről

Ajánló