ELHUNYT HERCZEG ZSUZSA FUVOLAMŰVÉSZ-TANÁR

(1972-2021)

 

I.

https://www.twmi.hu/_files/200003631-0786507869/450/DSCF0408.JPG

 

...Nem múlnak ők el, kik szívünkben élnek,

Hiába szállnak árnyak, álmok, évek.

(Juhász Gyula)

 

Szomorúan, mély megrendüléssel búcsúzunk Herczegh Zsuzsa tanszakvezető kollégánktól, aki súlyos betegség után örökre eltávozott közülünk. 

 

Zenepedagógiai és kamaraművész munkássága, sikerei mellett példát mutatott tanítványainak. Pályája során minden növendékével megszerettette a zenét, többen közülük szép eredményeket értek el régiós és országos fuvolaversenyeken. Rendszeres közreműködője volt tanári, templomi és jótékonysági hangversenyeknek is. Kifogyhatatlannak tűnő energiája, állandó derűje és kedvessége nagyon fog hiányozni iskolánk minden dolgozójának és tanulóinak egyaránt.

 

Teleki-Wattay Művészeti Iskola, Pomáz

 

II.

 

Mély szomorúsággal és megrendüléssel tudatjuk, hogy május 27-én, 49 éves korában elhunyt Herczegh Zsuzsa fuvolaművész, a Madách Színház zenekarának tagja.

 

Zsuzsi a Debreceni Egyetem Zeneművészeti karán végzett, majd a Rockszínház oszlopos tagja lett, több mint 20 éve pedig a Madách Színház zenekarában játszott. Színházi feladatai mellett kiemelkedő zenepedagógusi munkát is folytatott, a Teleki-Wattay Művészeti Iskola Fafúvós és Rézfúvós tanszakának vezetője volt.

Emléked szeretettel megőrizzük!

 

(Madách Színház-Facebook)

 

III.

Amabile 1 (12:42)

Amabile Trió tagjai: Herczegh Zsuzsa - fuvola, Blaskó Mihály - blockflöte, fagott és Gilice Teréz - zongora

A trió évek óta együtt muzsikál különböző iskolai, egyházi és egyéb rendezvényeken. Előszeretettel választja repertoárjába elsősorban barokk és klasszikus szerzők műveit és azok átiratait, de a romantika vagy a kortárs zene sem idegen számukra.