ELHUNYT VARGA FERENC

 

Józsefvárosi Zeneiskola AMI nyugalmazott hegedű tanára

(1953-2021)

 

Varga Ferenc

(jozeneiskola)

 

2021. május 19-én tragikus hirtelenséggel elhunyt Varga Ferenc, a Józsefvárosi Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola nyugalmazott hegedű tanára. Budapesten született 1953. január 20-án és itt végezte alap-és középfokú zenei tanulmányait is. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán szerzett főiskolai, majd Debrecenben egyetemi oklevelet. Budapesti és vidéki zeneiskolákban tanított és több, mint egy évtizedet töltött Olaszországban zenekari tagként.

 

2001. óta dolgozott a VIII. kerületi zeneiskolában, mindene volt a zene és a tanítás. Sok gyereknek adta át a hegedülés és a muzsika egész életre szóló örömét és szeretetét. Kiváló zenész és pedagógus volt, a koncertek lelkes közreműködője, mindig lehetett rá számítani. Tanítványait képességeiknek megfelelően fejlesztette, sokat tanulhattak nála. Pedagógiai tudását folyamatosan bővítette.

 

Derűs lénye, kollegialitása és a pálya iránti elkötelezettsége példaértékű volt.

 

Több éven keresztül vett részt a monori El Sistema programban, amely hátrányos helyzetű gyerekek zenei fejlesztését hivatott segíteni.

 

Széles érdeklődésű körű, mindig az új megoldásokat kereső ember volt, úgy tanítványai fejlődését, mint saját életét illetően. Különleges látásmódjával hozzájárult az iskolát jellemző toleráns gondolkodáshoz.

 

Katonáné Malmos Edit,

a Józsefvárosi Zeneiskola vezetője