Logo

ÚJ ÉS MEGÚJULT KIADVÁNYAI

 

Kiss Bea: Hangok mindenhol laknak 1.

Hangszeres előkészítő furulyára, fife-ra és fuvolára.

Szerkesztette: Dr. Stachó László, illusztrálta: Molnár Jacqueline

 

A Hangok mindenhol laknak egy egyedülálló 'mesekotta' furulyán, fife-on és fuvolán tanuló nagyóvodásoknak és kisiskolásoknak. Élményközpontú, interaktív és játékos módon hozza közel a gyerekekhez a zene, a zenélés lényegét, nagyban építve gazdag képzeletvilágukra és természetes alkotókedvükre.

 

A könyv színes kottafejekkel lejegyzett zenei anyagát a hazai zeneoktatásban régóta bevált gyermek- és népdalok módszertani alapossággal elrendezett sora alkotja, melyhez huszadik századi klasszikus és kortárs költők versei, valamint a gyerekeket inspiráló kérdések, játékos feladatok és színezők kapcsolódnak. Molnár Jacqueline egyedi hangulatú illusztrációi nemcsak különösen vonzóvá teszik a kiadványt, hanem nagyban hozzá is járulnak a kötet felfedezésre, kreativitásra bátorító szellemiségéhez.

 

A Hangok mindenhol laknak nagyon sokféle felhasználási lehetőséget kínál a növendék és a tanár érdeklődésétől és képességeitől függően, de mindenképpen feltételezi mindkettőjük aktív és kreatív hozzáállását. A kiadvány ezért egy hosszabb utószót is magában foglal, amely a tanár, sőt a szülő számára is segítséget nyújt, tanácsokat, ötleteket ad a gyakorlati használathoz.

 

A hangszeres előképzővel egyidejűleg jelenik meg a Hangok mindenhol laknak” előadási darabokat tartalmazó kötete (Z. 20090), amely könnyű, rövid duókat és zongorakíséretes átdolgozásokat kínál. Ezek az apró művek a tanárral vagy egy másik növendékkel közös kamarazenélés élményével gazdagítják a gyerekeket. A kötet emellett a legelső fellépések, növendékhangversenyek műsorára is alkalmas anyagot tartalmaz.

Útmutató a kötet használatához

 

 

Kiss Bea Hangok borítók és Útmutató (1) (pdf)

 

 

https://www.kotta.info/files/images/20089_mad%C3%A1r1.png

A kötet weblapja

A kötet Facebook oldala

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hangok mindenhol laknak 2.

Előadási darabok furulyára, fife-ra és fuvolára kísérettel.

Szerkesztette: Kiss Bea, illusztrálta: Molnár Jacqueline

 

Hangok mindenhol laknak sorozat három kötete furulyán, fife-on és fuvolán tanuló nagyóvodásoknak és kisiskolásoknak szól. Élményközpontú, interaktív és játékos módon hozza közel hozzájuk a zene, a zenélés lényegét, nagyban építve gazdag képzeletvilágukra és természetes alkotókedvükre. A sorozat első kötete, a Hangszeres előkészítő egy különleges mesekotta, színes kottafejekkel lejegyzett gyermek- és népdalokkal, huszadik század klasszikus és kortárs költők verseivel, játékos feladatokkal, és nem utolsó sorban csodálatos illusztrációkkal.

Ez a kötet a kamarazenélés rejtelmeibe vezeti be a kis muzsikusokat: könnyű, rövid duókat és zongorakíséretes átdolgozásokat tartalmaz. A fúvósduókat a gyermek tanárával vagy egy haladóbb növendéktársával együtt szólaltathatja meg, a zongorakíséretes darabok egy részét pedig szintén játszhatja kezdő zongorista. A darabok többsége gyermekdal- és népdalfeldolgozás, de nyolc kedvelt Gryllus Vilmos-dal feldolgozása is helyet kapott a kötetben. Mindegyikük ideális a legelső fellépések, növendékhangversenyek műsorára.

A kamarazenélés birodalmában megtett első lépésként a kottakép arra biztatja a kezdő muzsikusokat, hogy úgy adogassák egymásnak a dallamot, mintha csak egy zongorista játszana váltott kézzel; vagy hogy megismerkedjenek a legegyszerűbb kísérettípusokkal, például a dudabasszussal. A zenei gesztusok világába vezetnek a mozgást imitáló, karaktereket megidéző darabok, a mai szerzők kompozícióiban pedig a modern zene hangzásélményei és játékmódjai is megjelennek.

Hangok mindenhol laknak felfedezésre, kreativitásra bátorító szellemiségét képviseli a harmadik kötet is: egy zenein „szakácskönyv” Tornyai Pétertől, melynek improvizációs játékai különleges zenei csemegét kínálnak kisebbeknek és nagyobbaknak egyaránt bármilyen hangszeren játsszanak is.

 

Tartalomjegyzék:

 

1.

Papp Lajos: Pingpong

 

2.

Dobszay László: Anyám, édesanyám...

 

3.

Papp Lajos: Ugráló verebek

 

4.

Papp Lajos: Verébtrombita

 

5.

Papp Lajos: Verebek a libikókán

 

6.

Papp Lajos: Verébvalcer

 

7.

Czövek Erna: Ügyesítő 1.

 

8.

Czövek Erna: Ügyesítő 2.

 

9.

Czövek Erna: Dudakíséret

 

10.

Járdányi Pál: A búzamezőben

 

11.

Czövek Erna: Az árgyélus kismadár...

 

12.

Czövek Erna: Zöld erdőben a tücsök...

 

13.

Stachó László: Zöld erdőben a tücsök...

 

14.

Dobszay László: Ügyesítő 3.

 

15.

Papp Lajos: Kinyílt a rózsa...

 

16.

Czövek Erna: Volt nekem egy kecském...

 

17.

Papp Lajos: Boszorkánycsúfoló

 

18.

Tornyai Péter: Fecskét látok...

 

19.

Tornyai Péter: Egyél, libám...

 

20.

Tornyai Péter: Harcsa van vízbe'...

 

21.

Tornyai Péter: Megismerni a kanászt...

 

22.

Tornyai Péter: Suttog a fenyves...

 

23.

Tornyai Péter: Láttál-e már valaha...

 

24.

Gryllus Vilmos – Andorka Péter: Kérdezgető 1.

 

25.

Gryllus Vilmos – Andorka Péter: Duda

 

26.

Gryllus Vilmos – Andorka Péter: Kérdezgető 2.

 

27.

Gryllus Vilmos – Andorka Péter: Málna

 

28.

Gryllus Vilmos – Ittzés Gergely: Csepp, csepp, csepereg

 

29.

Gryllus Vilmos – Ittzés Gergely: Ősz szele zümmög

 

30.

Gryllus Vilmos – Ittzés Gergely: Nótás Mikulás

 

31.

Gryllus Vilmos – Ittzés Gergely: Cinkehívogató

 

32.

Bartók Béla: Süss fel, nap

 

33.

Bartók Béla: Elvesztettem páromat...

 

34.

Bartók Béla: Láttál-e már valaha...

 

35.

Ittzés Gergely: Derűre-borúra

 

36.

Ittzés Gergely: Szomorú tűz

 

37.

Bartók Béla: Körtánc

 

38.

Ittzés Gergely: Mondom-mondom

 

 

 

https://www.kotta.info/files/images/20089_mad%C3%A1r1.png

A kötet weblapja

A kötet Facebook oldala

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zongoraiskola 1 2

Szerző: Fantóné Kassai Mária, Hernádi Lajosné, Komjáthy Aladárné, Vásárhelyiné Inselt Kató, Máthé Miklósné

Illusztrálta Hajdú Zsófia - Zsofirka

 

 

 

Ritka az olyan tankönyv, amelyet évtizedeken át használnak: Zongoraiskolánk e kivételek közé tartozik. Két kötete 1966–1967-ben látott napvilágot, és bár azóta számos hasonló kiadvány jelent meg, máig ez a legnépszerűbb zongoraiskola Magyarországon. Kidolgozását a kor kiváló zongorapedagógusai vállalták, akikhez jeles magyar zeneszerzők csatlakoztak.


2022-ben új nyomtatott és digitális kiadásban jelent meg a Zongoraiskola. A kötetek zenei és pedagógiai tartalma nem változott, de az új kiadások megjelenésükben vonzóbbak és korszerűbbek az eddigieknél. A gyerekeket minden oldalon színes, kedves és játékos illusztrációk várják. A digitális kiadásban – amely a nyomtatott kötetekben található egyedi kóddal jelentős kedvezménnyel vásárolható meg – a Zongoraiskola összes darabja és gyakorlata meghallgatható. A hangfelvételek lehetővé teszik a növendékek számára a négykezesek otthoni gyakorlását, sőt az önálló darabválasztást is.