Fülei Balázs CD-je a megosztott első díj egyikét kapta a Liszt Ferenc Társaság versenyén

 

A Zeneakadémia Kamarazene Tanszékének vezetője megosztva nyerte az elismerést a Liszt Ferenc Társaság megmérettetésén.

 

Amint a jegyzőkönyvből kiderült, a tavaly megjelent és pályázatra benyújtott 11 album (ebből kettő dupla kiadvány) közül 2022. július 6-án választott a zsűri a 2021-ről idénre elhalasztott eljárásban. A testület elnöke Gombos László muzikológus, a Zenetudományi Intézet tudományos munkatársa volt, tagjai pedig dr. Kerek Ferenc zongoraművész, a Szegedi Tudományegyetem professor emeritusa, Kassai lstván zongoraművész-zenetörténész, valamint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem két oktatója, Némethy Attila zongoraművész és Szabó Ferenc János zongoraművész-zenetörténész, a Zenetudományi Intézet tudományos munkatársa.

 

   

 

A 42. Liszt Ferenc Nemzetközi Hanglemez Nagydíjat Fülei Balázs zongoraművész Christmas with Franz Liszt című, a Binder Music Manufactory gondozásában megjelent CD-je, Konstantin Krimmel bariton és Daniel Heide zongoraművész Franz Liszt: Der du von dem Himmel bist című, a New Generation Artists kiadónál piacra került lemeze, valamint a Zeneakadémián is többször vendégszerepelt, Olivier Latry orgonaművész Franz Liszt: Inspiration című, a La Prima Volta gondozásában megjelent albuma nyerte el.

 

 

A grémium elismerő oklevéllel jutalmazta Goran Filipec zongoraművész és a Kodály Filharmonikusok előadásában Liszt – Magyar Fantázia… című lemezét a Naxos kiadásában.

 

A díj ünnepélyes díjátadása 2022. október 20-án 17 órától lesz a Régi Zeneakadémia Kamaratermében

 

(2022. július 27., lfze.hu)