MÁR AZ INTERNETEN IS OLVASHATÓ A

 

HUNGARIAN COMPOSERS

 

http://www.parlando.hu/2022/2022-3/Hungarian-Composers-Laskai_Anna_elemei/image003.jpg

 

 

33 éve, 1989-ben jelent meg legutóbb Hungarian Composers címen az akkori magyar zeneszerzőket promóciós céllal bemutató angol nyelvű kötet Varga Bálint András szerkesztésében az Editio Musica kiadásában. Most a Magyar Zeneszerzők Egyesülete az Artisjus és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával állított össze ma élő és alkotó komponistáinkról életrajzuk lényegét és minél teljesebb műjegyzéküket tartalmazó körképet. A hajdani kiadvány 73 zeneszerzőt vonultatott fel, köztük már akkor is a huszadik század klasszikusainak mondható, s már nem élő alkotókat is. A közelmúltban megjelent, színes fényképekkel illusztrált könyv 85 zeneszerzőt sorjáz, akik valamennyien jelenleg is gazdagítják munkásságukat.

 

Laskai Anna szerkesztette közel 400 oldalas kötet a tervek szerint a nyitánya egy folyamatosan bővülő, adatokban aktualizálódó internetes portálnak:

 

http://hungaropus.hu/hungarian-composers/

 

A cél, hogy a tartalom eljuthasson olyan felhasználókhoz, művészekhez, médiához, hangversenyrendezőkhöz, zenetörténészekhez, akik előmozdíthatják a kortárs magyar zene közönséghez jutását és elismerését.