Spitzer Gábor*

 

A legfontosabb és legtiszteletreméltóbb a kitartó munka és a lemondás…”

 

(A klarinét-portfólió a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetben készült 2016-ban)

Konzulens: Erdő Zoltán gyakolatvezető tanár

Szakdolgozat javított - Miskolci Egyetem

 

Tartalom

Spitzer Gábor

(fischeranniezeneiskola.hu)

*„Klarinét-tanulmányaimat a 13.ker-i Szabó Ferenc Állami Zeneiskolában kezdtem Zentainé Valkay Ágnesnél (ma Fischer Annie Zeneiskola).  A Bartók Konziban Horn András tanítványa voltam majd a főiskolán Meizl Ferenc növendékeként szereztem klarinéttanár-kamaraművészi diplomát 1997-ben. 2016-ban másoddiplomát szereztem a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetében Erdő Zoltán irányításával.

1997 óta vagyok a Pénzügyőr Zenekar tagja klarinét-basszusklarinét váltóként, ahol számos nagyzenekari és kamaraegyüttesi produkcióban vettem részt itthon és külföldön egyaránt. Több alkalommal volt szerencsém szólistaként is közreműködni a zenekar hangversenyein és megtisztelő ősbemutatóknak a szólástája lenni. Tanári pályafutásom 28 évre tekint vissza ebből az utóbbi 26 évet szeretett zeneiskolámban a Fischer Annie Zeneiskolában tanítottam. Eme intézménynek vagyok a tanára a jelenben is.

Elhivatott vagyok mind a tanári mind a művészi pálya iránt, számomra egyik opció sem működik a másik nélkül: tanári pályafutásom az előadói alázat legfőbb forrása, a zenekari működésem pedig a zenepedagógusi hitelességem legnagyobb támasza.” (S.G.)

 

Visegrádi négyek - szvit (17:26)

1. Fanfár 2. Polonéz 3. Ábránd 4. Finale

Előadja a Pénzügyőr Zenekar Közreműködik: Spitzer Gábor - klarinét (A 3. tétel 6:17-től kezdődik!)

Vezényel: Kapi-Horváth Ferenc

A felvételt Gyarmati György készítette