SZAKMAI BESZÉLGETÉSEI

 

 

A Magyar Zenei Tanács 2023. május 17-én a BMC könyvtárában két közérdeklődésre is számot tartó szakmai beszélgetést tartott, melyek filmfelvétele az alább Youtube linkeken megtekinthetők:

 

I.

 

 

Beszélgetés a középfokú zeneoktatás helyzetéről: 

https://www.youtube.com/watch?v=a7lhWCY-BuA  (1:07:07)

Résztvevők: Benkő Szabolcs, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti és Hangszerészképző Gyakorló Szakgimnázium igazgatója; Ivsics Eszter, a Pécsi Művészeti Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum igazgatója; Kovács János, a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola-Alapfokú Művészeti Iskola intézményegység vezetője; Mészáros Lászlóné, a Weiner Leó Katolikus Zeneiskola-Alapfokú Művészeti Iskola és Zeneművészeti Szakgimnázium igazgatója. A beszélgetést dr. Váradi Judit, egyetemi docens, a Magyar Zenei Tanács elnökségi tagja vezette.

(2023. május 17.)

 

 

 

II.

 

 

Beszélgetés a vidéki zenekarok szerepéről és helyzetéről: 

https://www.youtube.com/watch?v=aM-EQhLHKOw 1:17:31)

Résztvevők: Fűke Géza, a Győri Filharmonikus Zenekar igazgatója; Gyüdi Sándor, a Szegedi Szimfonikus Zenekar igazgatója; Horváth Zsolt, a Pannon Filharmonikusok igazgatója; Kiss Barna, a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatója; Somogyi-Tóth Dániel, Debrecen város főzeneigazgatója; Szászné Pónuzs Krisztina, a Miskolci Szimfonikus Zenekar ügyvezetője.

A beszélgetést Zsoldos Dávid, a Magyar Zenei Tanács elnöke vezette.

 

(2023. május 17.)

 

 

 

FELHÍVÁS!

Bach 2. Future Konferencia: Budapest, Müpa, 2023. június 6-7.

Európai Zenei Fórum: Budapest, Müpa, 2023. 8-10.

https://bach2future.com/