„Szeretettel ajánlom könyvemet Petheő Zsoltnak[1],  a Magyar Operaház egykori korrepetitorának, aki ötven éven át e ház lelkes elkötelezettjeként tevékenykedett, a színpadra vitt, csodálatos művek megteremtésében.”

                                                                                               (A Szerző)

 

Minden ember élete megírásra érdemes regény. A szerencsések meglehet, nem szenvednek hiányt semmiből, s ez számukra természetes. Észre sem veszik, hogy boldogok. Mások tragédiák és fájdalmas elvesztések sora közt élik le az életüket, vagy rossz döntéseik folytán kerülnek kellemetlen helyzetekbe. Vannak akik, visszatekintve hátrahagyott éveikre, úgy vélekednek, azok, siváran, és egyhangúan teltek. Nos, akiről a könyvem szól, egyikhez sem tartozik. Ő, mintha más dimenzióban létezne, amely nem más, mint a zene magával ragadó világa. A létezés ama harmónikus szférája, amely érzések széles spektrumát kínálja a belépni kívánó előtt, s ha a szükség úgy hozza, gyógyírt kínál a hétköznapi bajokra.

 

… hogy milyen műfajba sorolhatnám e könyvemet? Nem tudnám megmondani. Se nem regény, se nem riport, vagy memoár. Pusztán meghitt beszélgetéseink egybegyűjtése.

 

 



[1] Pethő Zsolt zongoraművész (19362023)