F E L H Í V Á S

 

Kedves Kollégák !

 

A zuglói székhelyű Psalmus Humanus Művészetpedagógiai Egyesület
(alapítás éve: 2002.) elnökeként egy információval fordulok Hozzátok.

 

A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ) a sikeresen elnyert Széchenyi pályázat támogatásával várhatóan 2013 januárjában fogja elindítani a Tehetséghidak elnevezésű programját. E programnak része a Tehetséggondozás Kodály szellemében címmel, és az Egyesületünk által kidolgozott 30 órás, akkreditált tanár- továbbképzési program, amely beszámít a pedagógusok hét évenként kötelező tanár-továbbképzésébe is. A képzés korlátozott ideig ingyenes a résztvevők számára.

 

A Magyar Géniusz Tehetséggondozó programba már annak indulásakor bekapcsolódtunk. A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács által adott Akkreditált Kiváló Tehetségpont címet 2011 februárjában nyertük el.

 

A képzési programunk jelentősege abban áll, hogy differenciáltan nyújt segítséget

– a kiemelkedő képességű tanulók tehetséggondozásához,

– az átlagos képességűek kibontakoztatásához, a hátrányos helyzetűek felzárkóztatásához,

       a fogyatékossággal élők társadalmi beilleszkedéséhez, a közoktatás keretein belül.

 

Az eddigi visszajelzések alapján elmondhatjuk, hogy a képzési programban való részvétel segítséget és választási lehetőséget nyújt a résztvevő pedagógusoknak (óvónők, tanítónők, énektanárok, kórusvezetők, gyógypedagógusok, napközis nevelők stb. számára) ahhoz, hogy  a saját intézményeik  adottságaihoz, személyes érdeklődésük és képességeik  alapján válasszák ki a számukra legmegfelelőbb, és ezért a  leghatékonyabb pedagógiai metódust. A képzésekhez oktatási segédanyagként DVD  filmet és könyvkiadványokat is készítettünk, az UNESCO támogatásával.

 

Mindezekre tekintettel szeretnénk minél szélesebb körben felhívni a figyelmet a „Tehetséggondozás Kodály szellemében” címmel kidolgozott képzési programunkra, amely várhatóan még ez évben a Magyar Géniusz Hírportálon kerül meghirdetésre. Az előzetes jelentkezéseket e-mailen várjuk Egyesületünk e-mail címére: 

 

psalmushu@chello.hu 

 

K.Udvari Katalin

zenetanár, elnök

 

www.psalmusarts.hu